Bild: Öresundståg som provtåg i Sölvesborg 11 juni 2007

Annons

Tema: Eltåg på Blekinge kustbana

Foto Frederik Tellerup och Christian Tellerup

Efter två års arbeten invigdes elektrifieringen av Blekinge kustbana den 15 juni 2007. Från denna dagen började Öresundstågen rulla på banan. Men flera andra eltåg hade hunnit rulla på banan före invigningen.

Bild: Rc4 1284 med testtåg i Bromölla 11 april 2007

Grönt testtåg

Det första eltåget på Blekinge kustbana kördes den 11 april 2007. Tåget som bestod av Rc4 1294, fyra godsvagnar och Rc4 1284, utgick från Kristianstad och körde fram och tillbaka på sträckan Bromölla-Sölvesborg för att se om eldriften störde de teleanläggningar som finns i närheten av järnvägen. På bilden passerar tåget Bromölla gamla station.

Bild: Rc3 1056 med chartertåg i Sölvesborg 10 juni 2007

Rockigt chartertåg

Även nästa eltåg på kustbanan drogs av Rc-lok. På nationaldagen den 6 juni 2007 körde SJ Event ett chartertåg från Stockholm till Sölvesborg med besökare till Sweden Rock Festival. Den 10 juni återvände man till Sölvesborg för att hämta upp festivalbesökarna. Tåget bestod av Rc3 1056 och sex personvagnar.

Bild: ET 4339 på Malmö C

Öresundståg mot Karlskrona, tag plats!

Dagen efter, den 11 juni, fick så det första Öresundståget i form av danska ET 4339 provköra hela Blekinge kustbana. Provtåget gick Malmö-Kristianstad-Karlskrona och tillbaka. Ombord fanns representanter för bl a SJ och Banverket. För första gången kunde ett eltåg till Karlskrona annonseras på Malmö C.

Bild: Provtåget i Mörrum 11 juni 2007

Uppehåll i Mörrum

Korta uppehåll gjordes på alla stationer med persontrafik. Här har provtåget kommit till Mörrum där bangården moderniserades i samband med elektrifieringen.

Bild: Bangården i Karlshamn 11 juni 2007

Nästa Karlshamn!

I Karlshamn byggdes bangården också om. Längst till vänster fanns tidigare den plattform där de kvarvarande tågen med 1067 mm spårvidd stannade - en spårvidd som hela Blekinge kustbana en gång i tiden hade. Persontrafiken på den sista 1067-banan Karlshamn-Vislanda lades ned 1970.

Bild: Provtåget i Karlshamn 11 juni 2007

Pratstund i solen

Även plattformen i Karlshamn fick en ansiktslyftning.

Bild: Provtåget i Bräkne-Hoby 11 juni 2007

Ny plattform

Stationen i Bräkne-Hoby inspekterades under ett kort uppehåll.

Bild: Provtåget i Ronneby 11 juni 2007

Resecentrum i Ronneby

Den station som kanske byggdes om mest i samband med elektrifieringen var Ronneby. Här lade man nya spår och byggde två plattformar.

Bild: Provtåget i Karlskrona 11 juni 2007

Framme i Karlskrona

Med undantag för några krånglande signaler gick provturen till Karlskrona bra och efter en kvarts uppehåll påbörjades resan tillbaka.

Bild: Utsikt från förarhytten

Vy från linjen

Utsikt genom den bakre förarhytten i tåget vid Mörrum, på väg tillbaka från Karlskrona.

Bild: Invigningståg i Karlshamn 15 juni 2007

Dags för invigning

Den 15 juni 2007 var det så dags för invigning. I Karlshamn hölls en ceremoni och två Öresundståg möttes, här ser vi tåget mot Karlskrona tillsammans med invigningsgäster. Dagen efter fick allmänheten provåka banan och den 17 juni började den reguljära trafiken. Därmed hade eltåg blivit vardag på Blekinge kustbana.

Annonser

Annons

järnväg.net

- guiden till Sveriges tåg och järnvägar


järnväg.net på Facebookjärnväg.net på YouTube

Meny

Cookies och personuppgifter på järnväg.net

Välkommen! Denna hemsidan använder cookies och andra personuppgifter för besöksstatistik och andra funktioner.

Läs mer