Bild: Veckans bild 99. Klicka för större bild.

Biltrafiken har stoppats för ett södergående tåg Östersund-Mora som just ska korsa Ljusnan vid Sveg i juli 2003.

Inlandsbanan är en järnväg med många egenheter. Den är inte bara mycket lång (1288 km om man räknar med den södra delen Kristinehamn-Mora) utan tog också mycket lång tid att färdigställa trots att den delvis bestod av tidigare byggda privatbanor. Först 1936 kunde rallarna pusta ut i trakterna av Kåbdalis mellan Östersund och Gällivare.

Större delen av sträckan Kristinehamn-Mora är idag nerlagd men ligger ännu kvar. Fortsättningen till Gällivare lever vidare, sedan 1993 driven av kommunägda Inlandsbanan AB sedan SJ tagit sin hand från trafiken. Persontågen går inte längre året om men sommartid fylls tågen av åksugna resenärer. Förutom motorvagnståg körs det lokdragna "Vildmarkståget". De senaste åren har det bestått av IBAB:s egna B3-vagnar och inhyrda vagnar från SJ, dragna av TMX-lok.

En av banans sevärdheter finns vid Sveg. Här passeras älven på en bro som är gemensam för bil- och tågtrafik. Tågen har förstås företräde och före passagen fäller lokföraren vägbommar som stoppar biltrafiken och kontrollerar att inget fordon blivit kvar på bron. Inte speciellt rationellt och modernt med dagens ögon, men Inlandsbanan är inte som andra järnvägar.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad augusti 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >