Bild: Veckans bild. Klicka för större bild.

Kontaktledningsarbete från två liftmotorvagnar vid Oslättfors utanför Gävle en sommardag 1990.

Många äldre lok och vagnar har genom åren blivit banarbetsfordon. Ett exempel är alla de Y6/Y7-motorvagnar som blivit ombyggda till bland annat elrevisionsvagnar. Mellan 1970 och 1977 byggde SJ om hela 30 motorvagnar för kontaktledningsarbeten. Den ursprungliga inredningen togs bort och ersattes med arbetsutrymmen och en hydraulisk lift installerades i ena änden. Ett maskineri för krypkörning, möjligt att manövrera även från liftkorgen, byggdes också in. Dessutom målades motorvagnarna om i en rödorange färg och fick beteckningen Qgz-yä.

I början av 1980-talet byggdes ytterligare 40 motorvagnar om. Maskineriet till liften ändrades och den ursprungliga Scania-motorn byttes ut vilket fick konsekvenser för vagnarnas utseende. Maskineriet krävde nämligen mer utrymme och därför fick man bygga ut ena änden på motorvagnarna så att den blev platt. Funktionellt, men kanske inte så snyggt.

När Banverket bildades 1988 fördes liftmotorvagnarna över dit och beteckningen på dem ändrades till LMV (förkortning för liftmotorvagn). Numera är motorvagnarna också gula istället för orange, men fortfarande gör många av de snart femtioåriga vagnarna troget tjänst.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad juli 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >