Bild: Veckans bild 91. Klicka för större bild.

Ra 987 med utfärdståg för Svenska Järnvägsklubben i Nässjö 10 maj 2003.

Ra-loken levererades till SJ på 1950-talet. De innebar en stort steg framåt för det ganska konservativa SJ vars lokpark dittills mest hade bestått av lådformade koppelstångslok. Funktion hade varit nyckelordet sedan de första elloken kom på 1920-talet, men med Ra-loken tillfördes också fart och en utmanande design, inspirerad av amerikanska diesellok. Den utbuktande fronten skulle signalera kraft, minska luftmotståndet och skydda lokföraren.

Lokens högsta hastighet var 150 km/h men det kom man sällan upp i eftersom maxfarten för expresstågen var 130 km/h. Det var ändå en för dåtiden hög hastighet och de tio loken fick namnen Rapid 1-10 för att ytterligare visa hur speciella loken var.

Många tycker att Rapidloken är Sveriges vackraste loktyp. En tidigare omröstning på jarnvag.net talar sitt tydliga språk (nedanstående är bara en skärmbild, det går inte att rösta):

Bild: Omröstning om vackraste loket

Ra-loken användes fram till slutet av 1980-talet. Flera av loken har blivit museilok och man kan fortfarande då och då se Rapidlok sätta fart längs våra järnvägar, till glädje för skönhetstörstande järnvägsentusiaster.

Läs mer om Ra-loken i lokguiden.

Foto Ingemar Gustafsson.

Publicerad juni 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >