Bild: Veckans bild 84. Klicka för större bild.

Österlentåg T21 100 med godståg i Tomelilla 17 mars 1994.

Österlentåg blev ett av de första privata godsbolagen på svenska spår efter avregleringen av järnvägstrafiken i slutet av 1980-talet. Bolaget började köra godståg Köpingebro-Tomelilla-Simrishamn i augusti 1991. Dragkraft i tågen var T21 100, omålad i de skånska färgerna rött och gult. Som reservlok och växellok i Köpingebro fanns också ett T23-lok.

1994 fick Österlentåg ekonomiska problem och efter att ha upptäckt brister vid en inspektion ville Järnvägsinspektionen inte förlänga bolagets trafiktillstånd. Den 30 mars 1994 upphörde Österlentågs trafik och ett annat privat bolag, Sydtåg, tog efter en tid över. Även Sydtåg gick dock i konkurs efter några år och numera sköter Green Cargo all godstrafik Ystad-Simrishamn. På sträckan Ystad-Köpingebro är godstrafiken livlig eftersom ett av Skånes få kvarvarande sockerbruk ligger i Köpingebro, medan trafiken vidare till Simrishamn är mer blygsam.

På Österlentågs tid hämtade man, som på bilden, ibland vagnar hos en skrotfirma vid det så kallade Snuggespåret i Tomelilla. Snuggespåret (som fått sitt namn efter platsen Snugge) är en kilometerlång rest av järnvägen Tomelilla-S:t Olof, nedlagd 1954.

Trots sitt olyckliga slut har Österlentåg skrivit in sig i historien som en av pionjärerna på den avreglerade järnvägsmarknaden. Bolaget lever dessutom på sätt och vis vidare. Österlentågs gamle VD Jan Björk är en av personerna bakom Skånetåg, ett nytt godsbolag som sedan 2000 bland annat kör godståg med trävaror i Mellansverige.

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad april 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >