Bild: Veckans bild 81. Klicka för större bild.

X10 3113 i Boden i maj 1990.

Under åren 1988-1991 provade SJ att köra en del av persontågen på Malmbanan med X10-motorvagnar. Två motorvagnar, X10 3113 och 3137, hyrdes in från länstrafiken i Skåne och byggdes om med ny inredning med bekvämare stolar, toalett och pentry. På X10 3113 sattes dessutom två av de tre dörrarna på varje vagnsdel igen.

Trafiken blev en succé, trots den något ovanliga miljön för pendeltågen. Deras högre hastighet gjorde att restiden på sträckan Gällivare-Narvik kunde minskas med nästan en timme. Tågen gick sommartid under turistsäsongen och det hände ofta att båda tågsätten behövdes i samma tåg.

I Skåne är motorvagnarna kända under namnet Pågatågen. På Malmbanan döptes de om till det mer norrländskt klingande Rallarrosen. Rallarros - eller mjölkört - är en växt med rosaröda blommor som ofta växer utmed banvallar, speciellt i Norrland men också i resten av Sverige.

Idag rullar X10 3113 och 3137 åter i Skåne, men nu ombyggda till X11. Men kanske kommer det att bli möjligt att åka motorvagnar på Malmbanan igen. Förra året beslöt Rikstrafiken att handla upp mer persontrafik på banan och Connex som ska köra tågen funderar nu på vilka tåg man ska använda i trafiken.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad mars 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >