Bild: Veckans bild 76. Klicka för större bild.

Två av DVVJ:s Y7-motorvagnar på bron över akvedukten i Håverud 28 april 1990.

Nära den norska gränsen i Dalsland och Värmland går resterna av Dal Västra Värmlands Järnväg, DVVJ. Banan mellan Mellerud och Arvika var en eftersläntrare i utbyggnaden av det svenska järnvägsnätet och stod inte klar förrän 1928. Ett privat järnvägsbolag, Bergslagernas Järnvägar (BJ), finansierade bygget.

DVVJ råkade ganska omgående i ekonomiska bekymmer och det slutade med att BJ drev järnvägen som ett dotterbolag till 1948 då både BJ och DVVJ förstatligades. SJ såg till att kostnadsbesparande rälsbussar sattes in i persontrafiken och tågen fortsatte att gå till juni 1985. Detta år fick länstrafikbolagen själva bestämma om man ville använda de statliga bidragen till tåg- eller busstrafik, vilket ledde till många järnvägsnedläggningar. I DVVJ:s fall lades persontrafiken Bengtsfors-Arvika ner och Bengtsfors-Årjäng blev helt utan trafik. Mellan Årjäng och Arvika var det tänkt att godstrafiken skulle fortsätta men redan månaden efter rasade banvallen vid Vännacka och SJ fick en förevändning att lägga ner trafiken. Sträckan revs senare upp. Bengtsfors-Årjäng fick ligga kvar och har nu fått en renässans som dressinbana.

På den södra delen av DVVJ gick banan en ljusare framtid till mötes. Mellerud-Billingsfors används än idag för godstrafik. Persontågen Mellerud-Bengsfors försvann 1986 men kommunerna i de båda orterna bildade en stiftelse så att man kunde fortsätta att köra turisttrafik på somrarna och 1987 var trafiken igång igen. Till trafiken köpte man in några Y7-motorvagnar och några av dem målades om i rött, vitt och blått som är kommunernas färger.

DVVJ kallas ofta De Vackra Vyernas Järnväg. Banan går genom ett vilt och vackert landskap med skogar och sjöar. I Håverud passeras Sveriges enda akvedukt och här kan man se hur sjöfarten och järnvägen möts.

Läs mer om banan på stiftelsen DVVJ:s hemsida eller i boken Dal Västra Värmlands Järnväg, utgiven av Stenvalls förlag.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad februari 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >