Bild: Veckans bild 67. Klicka för större bild.

Tomten på Skånska Järnvägars ångtåg Brösarp-S:t Olof eldar i kaminen i vagnen BF2b 1800 den 7 december 2002.

Museijärnvägen Skånska Järnvägar  brukar ha som tradition att under några lördagar i december köra ångtåg med jultema. Med på tågen följer givetvis en tomte som sprider julstämning och godispåsar till små och ibland lite större barn.

Tomten är även mån om att resenärerna ska hålla sig varma och på bilden eldar han i den gamla vagnens kamin som förstärkning till ångvärmen. Vagnen, BF2b 1800, är en kombinerad sitt- och resgodsvagn byggd 1908. Skånska Järnvägar har lånat in den från Föreningen Veteranjärnvägen i Klippan.

Uppvärmningen av vagnar är ett eget kapitel i järnvägshistorien. När de allra första vagnarna kom i mitten på 1850-talet i Sverige fanns ingen uppvärmning alls. Resenärerna fick vintertid pälsa på sig så gott de kunde och det fanns till och med speciella resfiltar. SJ började experimentera med olika lösningar på problemet, till exempel att ha lådor med upphettad sand som sattes in i vagnarna - en omständig procedur som dessutom bara förstaklassresenärerna hade glädje av. Så småningom satte man in kaminer som dock hade nackdelen att de bara gav värme i en del av vagnen. Den riktigt stora revolutionen kom när man utnyttjade ånga från ångloket som genom rör leddes genom vagnarna och på så vis värmde upp dem. Detta uppvärmningssätt fick stort genomslag och har i en del länder använts ända in i våra dagar. I Sverige där vi var tidigt ute med att elektrifiera järnvägarna blev förstås eluppvärmning den slutgiltiga lösningen. Men riktigt lika mysigt som pysande ånga och varma kaminer är det inte...

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad december 2002. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >