Bild: Veckans bild 53. Klicka för större bild.

Inlandsbanans TMX 1015 väntar på nya uppdrag i Hällnäs augusti 2002.

Under 1950- och 1960-talen exporterade Nohab i Trollhättan diesellok på löpande band. De kraftiga sexaxliga loken med rundade fronter såldes till bland andra Norge och Danmark där de gjorde tjänst ända fram till för ett par år sedan. I mitten på 1990-talet såg de nya godsoperatörerna i Sverige sig om efter lämplig dragkraft och där stod de avställda i Danmark - de utvandrade dieselloken från Sverige. På så vis hittade ett tjugotal lok hem till Sverige och ett nytt liv som dragare åt uppstickarna på godstrafikmarknaden.

Två typer kom från DSB: MX och MY. MX är en lättare och svagare variant av MY. De flesta MY-loken hamnade hos Tågåkeriet i Bergslagen där de fick en målning i silver och rött. MX-loken köptes av bland andra Inlandsbanan AB där de förutom godstågen faktiskt också drar persontåg på somrarna. Litterat på loken har i Sverige blivit TMX och TMY.

Loken kallas populärt gammeldanskar, med anspelning på spritsorten gammeldansk. En sak är klar - det är krut i de gamla svenska loken som fortfarande orkar göra tjänst.

Foto Christian Tellerup.

Publicerad september 2002. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >