Bild: Veckans bild

Bromsprovet är klart och tåg 339 mot Kalmar ska strax lämna Göteborg C 3 april 2010.

När ett tåg görs klart för trafik är bromsprovet en viktig del. Ett tåg får inte lämna utgångsstationen förrän bromsarna provats. De flesta tåg har tryckluftsbroms och lufttrycket styrs av lokföraren via huvudledningen. Huvudledningen går genom hela tåget (består tåget av flera vagnar kopplas vagnarnas ledningar ihop) och förses med luft från lokets eller motorvagnens kompressor. När trycket i ledningen sjunker slår bromsarna till och bromsar tåget.

Vid bromsprovet sänker man trycket i huvudledningen för att kontrollera att bromsarna går till som de ska (= trycks mot hjulen), för att sedan åter höja trycket så att bromsarna lossar. Tåget står stilla under denna procedur (man kan ju annars lätt tro att tåget måste vara i rörelse för att man ska kunna se att bromsarna fungerar).

Lådan med knappar och lampor på plattformstakets stolpe gör det möjligt för tågets personal att enkelt kommunicera med tågledningscentralen. När bromsprovet är klart meddelar man detta genom att vrida om en nyckel. På samma sätt begär man tågväg när tåget är klart för avgång.

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad april 2010. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >