Bild: Veckans bild

Interlink AB:s Z65-lokomotor har lämnat godsvagnar vid stationen i Perstorp och återvänder till industriområdet i Perstorp 15 juli 2009.

Förr i tiden hade alla större industrier med självaktning ett eget industrilok. Idag är det inte lika vanligt men en plats där man fortfarande kan stöta på industrilok är Perstorp i norra Skåne. Från stationen går ett spår till Perstorp Industripark där det finns flera stickspår och en mindre bangård. Perstorp Specialty Chemicals AB är den största godskunden men även flera andra industriföretag använder järnvägen för sina transporter.

Tidigare ombesörjde Perstorp AB trafiken själv men sedan 2005 sköter logistikföretaget Interlink AB trafiken och växlingen på uppdrag åt industrierna. Man har flera lok till sitt förfogande, bl a två Z65 och ett lok tillverkat av Nohab 1958.

Varje vardag hämtar och lämnar man godsvagnar vid stationen i Perstorp. Green Cargo sköter transporten vidare ut i världen, se Veckans bild 354.

Bild: Veckans bild

En bonusbild på Nohab-lokomotorn i Perstorp 2008. Loket påminner en hel del om en Z67-lokomotor, eller snarare en Z67 före ombyggnad - Z63. Nohab byggde ett tiotal Z63-lokomotorer till SJ 1956-1958. Just detta lok har dock aldrig tillhört SJ utan användes av Nohab själv vid fabriksanläggningarna i Trollhättan. Loket såldes senare till Perstorp AB, troligen i samband med att Nohabs tillverkning av järnvägsfordon upphörde i början av 1980-talet.

Foto Frederik Tellerup

Publicerad februari 2010. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >