Bild: Veckans bild 351

X52 9062 i Kil som tåg mot Karlstad 10 april 2007.

Här är tåget som den 14 september 2008 kom upp i 303 km/h mellan Skövde och Töreboda och som därmed lyckades spränga den magiska 300 km/h-gränsen för svenska tåg. Det var kanske på tiden, nere på kontinenten har man för länge sedan passerat den gränsen. Men eftersom vi i Sverige än så länge inte har några riktiga höghastighetsbanor är det ändå en bedrift att ha lyckats komma upp i så höga hastigheter.

Rekordtåget är en modifierad Regina-motorvagn som i normal trafik kör i högst 200 km/h. Den har fått ombyggda boggier och motorer och anpassade strömavtagare för att klara de högre hastigheterna.

Tåget har använts i tester under flera år och så sent som 23 juli 2008 satte man ett nytt hastighetsrekord med 295 km/h. Det rekordet stod sig alltså bara knappt två månader.

Rekordkörningarna är en del av forskningsprojektet Gröna Tåget som har som syfte att ta fram ett nytt snabbtåg för svenska förhållanden. Bakom Gröna Tåget står bland andra Banverket, Bombardier, SJ och KTH. Själva tåget ägs av tåguthyrningsföretaget Transitio.

När tåget inte används för provkörningar går det i vanlig trafik. Möjligheten finns alltså att åka med rekordtåget, fast inte i riktigt så höga hastigheter som vid testkörningarna...

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad september 2008. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >