Bild: Veckans bild 268

CargoNet Skd 226.11, f d Z66 607, växlar i Drammen i Norge 20 september 2006.

På svenska spår vimlar det numera av lok från andra länder. Många har kommit hit för att söka lyckan hos de nya godsbolagen. Inte minst danska MY- och MZ-lok som blivit arbetslösa hos DSB har fått ett nytt liv i Sverige och med stor sannolikhet kan du få se en gammeldansk dundra förbi på en bana nära dig.

Norska El 16-lok som en gång i tiden föddes i Sverige och som nu återvänt hit för att söka sina rötter har gett Rc-loksfamiljen en lite spetsigare och häftigare medlem som får Rc-loken att framstå som de trygga, fyrkantiga och lite trista svenskar de är.

Vid Tågåkeriet i Bergslagens verkstad i Kristinehamn sköter två minimala lokomotorer från Tyskland - - ruljangsen kring vändskivan och i Hallsberg står Hector Rails österrikiska och tyska lok på rad. Var det månne de röda stugorna i Sverige som drog eller möjligheten att få se en älg?

Men Sverige har inte bara tagit emot immigranter. En del lok har gjort tvärtom och lämnat landet. Några V4-lok flyttade till Italien 2004. Kanske var de trötta på den svenska kylan?

En loktyp som definitivt verkar ha tröttnat på Sverige är Z66. Mer än hälften av de trettio lokomotorerna har emigrerat till Norge där de nu bland fjäll och fjordar jobbar för bland andra CargoNet under litterat Skd 226. Eftersom CargoNet kör gods även i Sverige händer det dock att en och annan av de f d Z66-lokomotorerna dyker upp i sitt gamla hemland.

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad oktober 2006. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >