Bild: Veckans bild 165

Interiör från utställningsvagnen S6L 5048 2 november 2004.

Under oktober och november gör SJ en charmoffensiv runt landet. I ett grått utställningståg reser man runt för att samla in intryck och synpunkter under parollen "SJ lyssnar - SJ svarar".

Järnväg.net tycker att det är utmärkt att Sveriges största tågoperatör tagit detta initiativ. Järnvägsbranschen behöver bli bättre på att synas och informera om sig själva, inte minst med tanke på alla förändringar som skett de senaste åren.

Vi tar tillfället i akt att ge några förslag till SJ:

- Ge utförlig information om era tåg på www.sj.se. Vi vill se bilder och interiörritningar och få veta allt om sittplatsnumrering, bagageutrymmen, handikappanpassning och annat nyttigt, men stoppa gärna också in lite historia och kuriosa. Var stolta över era tåg! Inte ska väl järnväg.net vara ensamma om att erbjuda information om SJ:s tåg?

- Möjliggör internetbokning av nattågsbiljetter. Det finns ingen logik i att det går bra att boka biljetter till dagtåg, men inte nattåg. Finns det någon mystisk hemlighet med nattågen som inte får avslöjas?

- Renare tåg, både in- och utvändigt. Om resenären möter ett smutsigt och solkigt tåg blir det svårt att upprätthålla bilden av tåget som ett miljövänligt och rent transportmedel.

- Satsa på serveringen ombord. I reklamen för tåget pratas det mycket om att restiden kan användas till många olika saker. Det absolut trevligaste sättet att tillbringa en tågresa på är och förblir dock i en restaurangvagn. Men trots att matintresset aldrig har varit så stort som idag så lyser restaurangvagnarna med sin frånvaro. Utnyttja intresset och gör det till en ny trend att äta på tåg! Gör det möjligt att boka bord redan vid biljettbokningen! Lägg ut menyer vid alla sittplatser!

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad november 2004. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >