Bild: Veckans bild 155

Banvaktstugan 188 Högtomt i Bergsbrunna på linjen Stockholm-Uppsala 1994.

I järnvägens barndom sköttes det mesta av banunderhållet av banvakter. Varje banvakt hade en viss sträcka att ansvara för och skulle se till att den alltid var i ordning. Varje eller varannan dag (ibland t o m efter varje tåg) skulle han - för det var så gott som alltid en han - kontrollera hela sträckan, antingen genom att promenera eller genom att åka dressin.

Banvakten och hans eventuella familj bodde i en stuga intill järnvägen. Dessa banvaktstugor byggdes och tillhandahölls av järnvägen och det ingick i banvaktens sysslor att sköta om huset. Ofta var banvaktstugorna små och var banvaktsfamiljen stor blev det trångt om utrymmet. Men även om boendeförhållandena inte alltid var de bästa och lönen var låg såg många banvaktstjänstgöringen som ett tryggt och ganska fritt arbete. Fanns det dessutom en vägövergång med manuellt manövrerade bommar i närheten kunde banvaktshustrun dryga ut inkomsterna som grindvakt. I trädgården kring banvaktstugan odlade man också ofta grönsaker och frukt till husbehov.

Nya maskiner för banunderhåll och ändrade arbetsförhållanden gjorde att banvaktssystemet avvecklades i mitten av 1900-talet. Fortfarande finns dock hundratals banvaktstugor kvar, nu som semester- eller fritidshus.

Vill du veta mer om banvaktslivet rekommenderas boken Banvakt 17 (finns att beställa i SJK:s butik). Mer om Bergsbrunna station finns på Stig Lundins historiska hemsida.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad september 2004. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >