Bild: Veckans bild

T44 416 med vagnuttagning (vut) mellan Söräng och Freluga väster om Bollnäs den 16 juni 2004.

Järnvägen Bollnäs-Orsa förbinder Norra stambanan med Inlandsbanan och går en bra bit genom den vackra Voxnadalen. Banan har haft en förhållandevis orolig historia. År 1917, bara sjutton år efter invigningen av banan (som var en enskild järnväg vid namn Dala-Hälsinglands Järnväg), fick SJ ta över trafiken på arrende. Tio år senare köptes banan av staten.

Persontrafiken lades ned 1971 och kort därefter drogs även godstrafiken på den mellersta biten mellan Edsbyn och Furudal in. Först när lokala entreprenörer fick bedriva godstrafik blommade banan upp igen under 1990-talet. Periodvis fungerade banan på nytt som den tvärförbindelse den är och det kördes bland annat tunga timmertåg från Sveg till ostkusten via Orsa-Bollnäs. Flera bolag kom och gick, men efter omkring tio år var banans andra storhetstid (tillfälligt?) över i början av 2000-talet.

Idag är den enda tidtabellslagda trafiken en vagnuttagning på sträckan Bollnäs-Alfta-Bollnäs tre dagar i veckan som utförs av Green Cargo. På bilden har vagnuttagningen precis en mil kvar av tillbakaresan mot Bollnäs. Möjligen är den enda räddningen för banan att en ny lokal entreprenör åter tar över trafiken.

En järnvägsförening bildades 1988 för att bidra till banans fortlevnad och även bedriva musei- och turisttrafik. Föreningen återanvände det gamla namnet Dala-Hälsinglands Järnväg. Mera om banan och flera bilder - särskilt från uppblomstringen under 1990-talet - finns på föreningens hemsida.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad juni 2004. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >