Bild: Veckans bild 136

Tåg Stockholm-Uppsala med AF7X 5544 främst i Alsike utanför Uppsala 22 oktober 1994.

1988 levererade Kalmar Verkstad tre manövervagnar till SJ. De var en korsning mellan A7-vagn och Rc-lok och byggdes för den täta trafiken på linjen Stockholm-Uppsala. Ett antal Rc6-lok försågs med s k SMS-utrustning för samkörning med manövervagnarna. De A7- och B7-vagnar som skulle ingå i tågen fick UIC-kabel (genom denna går signalerna från lok till manövervagn och tvärtom).

Manövervagnarna fick först litterat UA7. Eftersom "U" står för manövervagn till motorvagn (och inte till lok) ändrades litterat till AF7X efter några år. Detta littera ändrades senare i sin tur till AFM7, den beteckning vagnarna har idag.

Färgsättningen var från början brun - UA7 var bland de sista fordonen som fick den gamla färgen - men i början av 1990-talet målades de om i SJ:s nya blå design. Manövervagnarna har dock aldrig vunnit några skönhetspriser - korsningen mellan Rc-lok och åttiotalsvagn är snarare brutal än vacker.

När tågtrafiken i Mälardalen expanderade i slutet av 1990-talet kom vagnarna att användas även på Svealandsbanan och Mälarbanan. Tekniska problem gjorde dock att manövervagnarna ibland fick gå som vanliga personvagnar istället. Numera är de ersatta av Regina-motorvagnar och loktåg med lok i varje ände. I början av 2004 flyttades nämligen AFM7-vagnarna söderut till Skåne. Efter revision kommer de att från och med maj sättas in på sträckan Helsingborg-Hässleholm. Manövervagnarna kommer tillsammans med personvagnar och Rc6-lok ersätta de dieseldrivna Y2-motorvagnar som använts på linjen trots att den är elektrifierad.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad april 2004. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >