Bild: Veckans bild 134

Ett Kustpilen-tåg mot Kristianstad öster om Sölvesborg 21 juli 2003.

Blekinge kustbana (eller bara BKB) sträcker sig från Kristianstad till Karlskrona. Större delen av banan går alltså genom Blekinge som ibland kallas för Sveriges trädgård tack vare det frodiga landskapet. Här finns stora ekskogar som försåg skeppsvarven i Karlskrona med timmer under flera hundra år.

BKB hade ursprungligen spårvidden 1067 mm men breddades under 1950-talet till normalspår. I Blekinge och södra Småland fanns fram till 1960-talet ett ganska stort nät av 1067-banor som förband bland annat Halmstad, Ljungby, Karlshamn och Växjö. Den udda spårvidden var dock en nackdel och alla 1067-banor är idag nedlagda. Den allra sista bandelen, Karlshamn-Ryd, revs upp 1982.

BKB är oelektrifierad, men inte länge till. 2005 påbörjas en sedan länge planerad upprustning och elektrifiering av järnvägen. Persontrafiken kommer att vara inställd under ombyggnaden så den som vill uppleva stämningen vid banan idag får skynda sig.

Olika fordon har kommit och gått i persontrafiken på BKB. Under 1970- och 80-talen användes motorvagnar av typerna Y3 ("Kamelerna" med två våningar) och Y7/Y8. I slutet av 1980-talet användes även Y1 och loktåg med T43. 1991 gjordes en nystart av trafiken under namnet Kustpilen och nya Y2-motorvagnar köptes in. De blev snabbt uppskattade för sin bekvämlighet. När BKB har elektrifierats kommer Y2:orna ersättas av X31-motorvagnar.

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad april 2004. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >