Bild: Veckans bild 133

X14 3241 väntar på avgång mot Göteborg en mörk och regnig fredageftermiddag i Strömstad i oktober 2002.

Stoppbocken i Strömstad borde egentligen inte existera. Det tycker både Vägverkets och Banverkets chefer i regionen, men då i den meningen att hela Bohusbanan norr om Munkedal borde läggas ned. En annan anledning till att den inte borde finnas är att Bohusbanan i själva verket var tänkt som en rak och naturlig järnvägsförbindelse mellan västra Sverige och Norge. Idag måste man åka en lång omväg genom Dalsland vilket gör att tåget mellan Göteborg och Oslo har svårt att konkurrera med andra färdmedel. Samtidigt gör stoppbocken att Bohusbanans passagerarunderlag inte är vad det egentligen borde vara.

Bohusbanans själva idé var att - tillsammans med Västkustbanan - skapa en sammanhängande järnväg från Skåne längs Sveriges västkust hela vägen till Norge. I slutet av 1890-talet tog SJ över de privatbanor som tillsammans kom att bli Västkustbanan och man beslöt att dess förlängning vidare norrut från Göteborg skulle byggas. Inte minst unionsupplösningen 1905 gjorde dock att banan aldrig kom att länkas samman med det norska järnvägsnätet. Bohusbanans ändpunkt blev och förblev Strömstad. Den som kommer med tåget söderifrån och vill fortsätta resan mot Norge får ta en kort promenad och fortsätta färden med Color Lines färja - i och för sig inte det sämsta.

De höga cheferna tycker att Bohusbanans norra ändpunkt ska ligga strax norr om Munkedal. Där viker banan till Lysekil av, en järnväg som idag endast trafikeras av godståg. Kanske vi åtminstone kan hoppas på att man kan låta Bohusbanans persontåg få sin ändstation i Lysekil? Eller kan vi rentav någon gång i framtiden få se stoppbocken i Strömstad tas bort - för att tågen ska susa vidare mot Oslo?

Foto Markus Tellerup.

Publicerad april 2004. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >