Bild: Veckans bild 130

NSB Di 3 630 med tåg mot Oslo i Røros 23 juni 1993.

Den norska bergsstaden Røros ligger på banan Hamar-Støren (-Trondheim). Staden har tack vare sin välbevarade bebyggelse hamnat på UNESCO:s världsarvslista och är ett populärt turistmål.

De norska järnvägarna är på många sätt lika de svenska. Liksom i Sverige har man på senare tid delat upp trafiken och infrastrukturen i separata delar och NSB är numera ett rent trafikföretag. Avregleringen har gjort att det nu finns flera norsk-svenska samarbeten, t ex bolagen Linx och CargoNet som ägs av NSB och SJ respektive NSB och Green Cargo.

Loket som drar tåget är av samma typ som de danska MY-loken. Både NSB och DSB köpte under 1950- och 60-talen diesellok från Nohab i Trollhättan. De norska statsbanorna skaffade sammanlagt 35 lok av denna karakteristiska typ med rundade fronter. Loken fick beteckningen Di3 och användes på NSB:s oelektrifierade linjer ända till i slutet av 1990-talet.

Några lok av denna modell köptes aldrig in av SJ utan man valde istället en enhyttsvariant (T43). Som bekant hamnade så småningom ändå många av de danska MY- och MX-loken i Sverige där de nu rullar under littera TMY och TMX. Med undantag för ett reservdelslok har dock inga Di3 sålts till Sverige. De slopade Di 3-loken har istället hamnat bland annat i Kosovo.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad mars 2004. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >