Bild: Veckans bild 112. Klicka för större bild.

X420-tåg nr 110 mellan Tomteboda och Norra station i Stockholm den 11 april 2003.

Efter många om och men rullar nu pendeltågen typ X420 i regelbunden trafik för Storstockholms Lokaltrafik, i huvudsak på sträckan Västerhaninge-Kungsängen. Detta efter 30 års tjänst kring München i södra Tyskland.

Här ses dock ett X420-tåg på en bana som ytterst få pendlare åkt - nämligen Värtabanan som förbinder stambanan norr om Stockholm med Värtahamnen. Hamnen angörs bland annat av rederiet SeaWind Line som driver en tågfärjelinje från Åbo till Stockholm. Värtabanan trafikeras av ett tiotal godståg per dag.

Genom att Värtabanan har två anslutningsspår - från Tomteboda respektive Karlberg till Norra station - kan denna triangel användas för att vända tågsätt, vilket här sker med X420-tåget. För att underlätta bland annat underhåll brukar motorvagnståg vara vända åt samma håll (till exempel X2000-tågen som normalt har drivenheten vänd söderut), men ibland händer det att ett tåg blir felvänt, exempelvis om det fått gå en annan väg än normalt.

Värtabanan invigdes 1882 och fram till 1913 gick även persontåg på banan. Dess västligaste del, som ses här, har sedan dess successivt blivit inklämd mellan trafikleder som byggts både under och över banan.

Foto Markus Tellerup.

Publicerad november 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >