Bild: Veckans bild 109. Klicka för större bild.

Svenska Motorvagnsklubbens utfärdståg vid Östervärn i Malmö 28 augusti 2003.

2003 har motorvagnsvännerna haft många anledningar att fira. Det är inte bara 50 år sedan de första Y6-rälsbussarna sattes i trafik utan landets enda förening för motorvagnsintresserade, Svenska Motorvagnsklubben, firar dessutom 25-årsjubileum. Klubben har under året genomfört två stora jubileumsresor runt Sverige, givetvis med de egna Y6-fordonen. På den södra resan gjordes bland annat en avstickare till Staffanstorp och på bilden ses tåget just lämna grenstationen Östervärn i Malmö där Staffanstorpsbanan viker av. Till vänster skymtar ett Öresundståg på Kontinentalbanan.

Y6-generationen innehöll en lång rad olika släp- och manövervagnar och bland annat fanns släpvagnar enbart för posttransporter. Just en sådan vagn kan ses i tåget på bilden. Postsläpen slopades redan i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet som en följd av postens rationaliseringar. Nästan alla släp skrotades omgående men en vagn hamnade i Danmark. Flera danska privatbanor köpte nämligen vid denna tid begagnade rälsbussar och släpvagnar från SJ som var ivriga att bli av med överflödiga fordon. F d UDFo15 2004 hamnade 1967 hos Odsherreds Jernbane (OHJ) och blev D 246. Den målades om i en röd färgsättning och sattes i trafik med de två Y6-rälsbussar som privatbanan också köpt.

1985 behövde OHJ inte släpet längre och Svenska Motorvagnsklubben fick köpa det för 1000 danska kronor. Efter transport hem till Sverige rustades det upp och målades om i den ursprungliga färgsättningen och UDFo15 2004 kan nu som enda kvarvarande postsläp följa med på klubbens resor.

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad oktober 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >