Bild: Veckans bild 104. Klicka för större bild.

Länge hade järnvägen en viktig roll för landets postbefordran. I många tåg gick postkupéer där posten sorterades under gång och där man även kunde posta brev. Ett stort antal specialbyggda vagnar och till och med rälsbussar hade inredning som mindre postkontor. Under 1900-talets andra hälft fördes alltmer post över till landsväg och på de längre sträckorna även flyg. Den 29 mars 1996 gick den sista av de svenska tågpostkupéerna. På gamla brev kan de dock leva kvar – stämpeln "PKP 212" betyder till exempel att brevet sorterats i postkupén på nattåget 212 mellan Malmö och Gävle.

De posttransporter som alltjämt går på järnväg går numera som separata tåg, huvudsakligen nattetid, och endast på några få sträckor mellan de största terminalerna. För ändamålet har Green Cargo ett antal lok typ Rc3 som kan gå i 160 kilometer i timmen. De gamla postvagnarna av "personvagnstyp" finns kvar men utrymmena för personal och sortering har tagits bort. Man har också skaffat nya tvåaxliga vagnar som mera påminner om konventionella godsvagnar. Dessa vagnar har en speciell konstruktion av hjul och axlar som möjliggör de höga hastigheterna som normalt endast brukar tillåtas för boggievagnar.

På bilden ses posttåg 9844 mellan Tomteboda och Sundsvall bestående av sådana tvåaxliga vagnar. Tåget dras av Rc3 1044 och 1135 och har nyss lämnat terminalen i Tomteboda strax norr om Stockholm. Det rullar nu ut på huvudlinjen mot Uppsala och passerar pendeltågsstationen Ulriksdal i Solna.

Foto den 8 mars 2003, Markus Tellerup.

Publicerad september 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >