Bild: Veckans bild 100. Klicka för större bild.

Öresundståg Köpenhamn-Göteborg gör uppehåll i Båstad 24 juli 2003.

Doften av tjära ligger tung över stationen i Båstad denna varma sommardag. Här finns det bara träsliprar och ingen modern betong. Det vilar en egendomlig känsla av begynnande förfall och spänd väntan över stationen. Den har länge levt med en dödsdom men ingen vet när den faller. Allt beror på hur det går med tunneln i berget intill - tunneln genom Hallandsåsen. Tunneln som vid här laget skulle vara klar om det inte varit för havererade borrar och miljöskandaler.

Stationen ligger på en sluttning med den skogklädda åsen på ena sidan och staden på den andra. Även om bebyggelsen klättrar upp ända till stationen är det ganska långt till stadens gamla centrum nere vid havet. Åsen är förstås förklaringen - när järnvägen byggdes blev det för dyrt och svårt att göra en sväng in till Båstads centrum. Antalet kurvor och stigningar blev ändå många på sträckan och än idag snirklar sig tågen fram över åsen via Förslöv, Grevie och Båstad. Tågmötena på den enkelspåriga banan sker i Grevie, mötesspåret i Båstad revs upp på 1990-talet.

Järnvägen över Hallandsåsen byggdes av Skåne-Hallands Järnväg och stod klar 1885. Hela sträckan Helsingborg-Halmstad förstatligades 1896 tillsammans med ytterligare några privatbanor så att SJ kunde skapa Västkustbanan.

Stationshuset i Båstad uppfördes samtidigt med järnvägen och hade ursprungligen bara en våning. Senare fick huset ytterligare en våning och dessutom en loggia (en slags övertäckt altan) där de många sommarturisterna kunde, och fortfarande kan, vänta på tåget.

När - eller om - tunneln blir klar kommer stationen flyttas några kilometer norrut. Om det nya stationshuset blir lika påkostat återstår att se.

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad augusti 2003. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >