Bild: Veckans bild 49. Klicka för större bild.

Y1 1341 i Simrishamn 14 augusti 2002. I förgrunden fundament till en kontaktledningsstolpe.

Under hela juli var järnvägen Ystad-Simrishamn avstängd för banarbeten. Spår har bytts och fundament till kontaktledningsstolpar har placerats ut på hela sträckan. Nästa år ska nämligen banan elektrifieras och den sista utposten för Y1-motorvagnarna i Skåne försvinner. Istället blir det pågatågstrafik med X11 och möjligt att köra direkta tåg Malmö-Ystad-Simrishamn. Elektrifieringen till Simrishamn blir en fortsättning på elektrifieringen till Ystad som blev färdig 1996.

Idag är banan fortfarande påfallande lantlig. Två Y1-motorvagnar, 1303 och 1341, sköter trafiken under namnet Österlenaren. BK Tåg står för lokförare och löpande drift.

På flera av stationerna pågår redan arbetet med att höja plattformarna till de högre X11-vagnarna. I Tomelilla har bangården byggts om så att det nu finns två plattformar med ett spår vardera, men även i fortsättningen får tågen byta körriktning här. I Köpingebro har spår ett närmast stationshuset rivits för att ge plats för ett resecentrum i miniatyr.

I Stora Köpinge, Östra Tommarp och Järrestad läggs dock hållplatserna ner nästa år. De är för små tycker Skånetrafiken som också vill spara in några minuter i tidtabellen.

Foto Frederik Tellerup.

Publicerad 2002. Texten uppdateras inte och kan innehålla inaktuella uppgifter.

Dela på FacebookDela på Google PlusDela på Twitter

Annonser

Tack för stödet! Läs om annonsering >